Om mig

Imran Sheikh

Med eget intresse och kunskaper som rotar sig både i islam och ekonomi, hoppas jag kunna hjälpa andra att öka sitt intresse för sund ekonomi och korrekta former av investeringar.

Min bakgrund har jag i islamiska studier som jag slutförde i det Islamiska universitetet i Medina mellan (2008 - 2014). I samband med förändring i världen och vår ekonomiska situation började jag intresserade mig för ekonomi och investeringar, framförallt för kryptovalutor. Det gav mig viljan att sätta mig in i dessa ämnen, studera det och behärska ekonomi i ljuset av hur Islam ser på det.

Samtidigt som eget intresse ökat och möjligheterna till investeringar blev fler, fann jag sorgligt nog att folk omkring mig inte hade mycket koll på vad ekonomi handlar om. De har antingen fastnat i låsta banor som inte gynnar deras ekonomiska utveckling, eller är okunniga om de islamiska domarna och riktlinjerna kring handel och investeringar. Med en kombination av islamiska kunskaper, intresse för ekonomi och en del duktiga mentorer, är detta en portal där jag försöker göra folk medvetna och på rätt sida av sin ekonomi. Jag är en lärare och informatör, ingen finansiell rådgivare.